Kommunicera och samarbeta med verktyget Popplet.com – tankekarta

Det här verktyget gillar jag!! Popplet.com  är en tankekarta som finns både som webbresurs och som app.

Popplet skiljer sig från andra verktyg för tankekartor som jag har sett, och den har större användningsområden både för elever och för pedagoger. Den kan användas i alla åldrar för samarbete, för att planera och strukturera sina tankar osv.

I tankebubblorna kan man skriva, rita, lägga in bilder och film från YouTube m.m. Tankekartan kan delas med andra och kommentarfält finns till tankebubblorna.

Att läsa och skriva ställer krav på arbetsminnet. Genom att bygga upp en tankekarta efterhand som man läser blir det lättare att minnas och att lägga till nya tankar som knyts till egna erfarenheter.
Läsa och skriva är sociala och kreativa processer och med Popplet kan samarbete utvecklas mellan lärare – elev, elever sinsemellan och elever – mottagare. Samspelet  driver lärandet framåt.
Se gärna instruktionsfilmen 🙂 !
Annonser

2 thoughts on “Kommunicera och samarbeta med verktyget Popplet.com – tankekarta

  1. Hej! Vi är två tjejer från Örebro som ska göra ett projektarbete om afasi och dyslexi. Då du är specialpedagog skulle vi gärna prata med dig, antingen genom mail eller telefon. Vi vill gärna ha möjlighet att ställa lite allmänna frågor osv. Det skulle verkligen uppskattas! Då vi inte hittar någon mailadress till dig skriver vi här. Vi hade planer på att åka till dysleximässan i Jönköping för att lära oss mer om detta men fick desvärre förhinder som gjorde att vi inte kunde åka. Vi är i alla fall väldigt tacksamma för svar. Du får gärna kontakta oss på vår mail.
    Irma Johansson, epost: irma.johansson@edu.orebro.se
    Anna Svärd, epost: anna.svard@edu.orebro.se
    Mvh Irma Johansson & Anna Svärd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s