Jämförelse av talsyntesappar – november 2012

Länk till samma dokument på issue.com  

Vilken talsyntesapp väjer jag november 2012?

Jag väljer Skolstil eftersom den appen har skrivstöd med ljudning av bokstäver, uppläsning av ord och meningar. Bra att använda i arbetssättet ”Att skriva sig till läsning”.

VoiceDreamReader Lite har några fördelar t.ex bokmärken och markeringar dvs. ungefär som att stryka under det viktiga i en text. Den är gratis så den tänker jag också att jag vill ha med.

ClaroSpeak kan också vara aktuell eftersom den har bra markörmedföljning och skrivstöd, dock inte ljudning.
Dokument som t.ex. sparats i en Skolportal kan öppnas och därefter väljer man ”Öppna i ClaroSpeak”. Inga bilder följer med till appen.
Text som öppnas i ClaroSpeak läses upp och blir redigerbar, även om det är en pdf fil.
Det innebär att om du som lärare lägger upp ett dokument i skolportalen så kan eleven öppna det i ClaroSpeak, få uppläsning med markörmedföljning och dessutom skriva vidare i dokumentet med skrivstödsuppläsning.

Knowtilus är ett bra studieverktyg för att få uppläsning direkt på webbsidor och det är enkelt att spara text i ett dokument i samma app.
Appen kan ibland behöva öppnas i stående läge (vertikalt) för att webbsidornas flikar ska bli synliga. Därefter kan iPaden vändas till landskapsläge.

IntoWords verkar mycket intressant. Det ska bli roligt att testa den när den kommer.  I nuläget finns information från Elevdata i dokumentet. 

Så skrev jag igår om IntoWords…och idag 14 november finns den första versionen att ladda ner gratis från Appstore. Elevdata meddelar att appen är gratis fram till 1 april 2013. Se mer info i dokumentet. Appen har inget skrivstöd (uppläsning efterhand som du skriver) men det som ser intressant ut vid en första test är ordprediktionen både på svenska och engelska. Rösternas kvalitet verkar också bra både den svenska och engelska.
Testar vidare :-)!

Annonser

One thought on “Jämförelse av talsyntesappar – november 2012

  1. Pingback: Välja talsyntes « Skolgnistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s